Ask Your Question
0

Ukonceni studia

asked 2016-06-26 21:26:35 +0100

hajnyon1 gravatar image

Zdravim, mel bych par dotazu souvisejici s ukoncenim studia z duvodu nepruchodu do dalsiho semestru. Samozrejme se jeste preptam na studijnim, ale zajimaji me i zkusenosti ostatnich.

  1. Kdy presne prestanu byt studentem?
  2. Potrebuji k tomu neco zrusit/vyplnit? (napr. ISIC)
  3. Fakultni e-mail zustava? ( podle tohoto prispevku zustava presmerovani po dokonceni studia, me zajima jak je to pri preruseni a pripadnem vraceni se zpet)
  4. Jak je to s uznavanim predmetu pri opetovnem nastupu na skolu? Podle smernice se daji uznat predmety lepsi nez E, je mozne uznat i E? (domluva s ucitelem nebo napr. uznani zapoctu)
  5. Pokud tomu dobre rozumim, tak po uznani predmetu pri novem nastupu si studium mohu "zkratit"? (tj. studoval bych treba jen dalsi 2 roky)

Zatim me dalsi otazky nenapadaji, ale kdyby mel nekdo nejaky postreh/zkusenost atd. budu rad kdyz se podeli.

edit retag flag offensive close delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2016-06-28 19:12:10 +0100

Josef Kokeš gravatar image

Tak ať tu je aspoň nějaká odpověď, i když pro skutečně spolehlivou bych doporučil zeptat se na studijním...

  1. Mělo by to být buď ke dni, kdy oficiálně oznámíte zanechání studia, nebo ke konci semestru, ve kterém se zjistí, že nesplňujete podmínky pro pokračování ve studiu - podle toho, co nastalo dřív. Kterou cestou jít je otázka priorit - protahovat je výhodné v tom, že máte delší dobu studentské výhody, ovšem pokud se rozhodnete přeci jenom dostudovat, tak se vám bude každý den počítat do limitu, ve kterém máte studium placené státem, a potom se pěkně prohnete, až si to budete muset zaplatit sám.

  2. Ne. Je vhodné vrátit věci, které jsou zálohované (nevím jestli studentská karta, ale určitě čip).

  3. Bylo by dobré zeptat se některého z opakujících studentů. Co já vím, tak když se přihlásíte znovu, tak dostanete pořád stejné studentské ID a uživatelské jméno, takže nevidím technický důvod, proč by mail měl přestat chodit. Ale možná je to zakazované z administrativních důvodů. Každopádně bych nepočítal s tím, že se do něj budu moci přihlašovat - zařiďte si přesměrování.

  4. Oficiálně se předměty uznávají podle pravidel pro uznávání (tedy při novém nástupu na FIT jen předměty ukončené D a lépe). Fakticky ovšem těžko zabránit domluvě s učitelem, zvlášť pokud se jedná o uznání výsledku, který je podložen pouze nějakou odvedenou prací a ne testem. Něco jiného nedává smysl, leda že by se každý semestr úkoly měnily.

  5. Ano. Ale je potřeba si stále pohlídat splněné kredity za semestr, uznané se do limitu nepočítají.

edit flag offensive delete publish link more

Comments

2. studenti nemají čip. standardně nic zálohovaného nemáme. určitě se musí vrátit knížky do knihoven apod., ale málokdo si je půjčuje

Miro Hrončok ( 2016-06-28 22:11:55 +0100 )edit

Your answer

Please start posting your answer anonymously - your answer will be saved within the current session and published after you log in or create a new account. Please try to give a substantial answer, for discussions, please use comments and please do remember to vote (after you log in)!

Add answer

[hide preview]

Question tools

Follow
3 followers

Stats

Asked: 2016-06-26 21:26:35 +0100

Seen: 285 times

Last updated: Jun 28