Ask Your Question
1

Náročnost 2. semestru v BIK

asked 2015-10-28 13:03:13 +0100

anonymous user

Anonymous

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak je to s náročností 2. semestru v kombinované formě? Absolvoval ste to tu někdo tak? Jaké předměty dělají největší potíže? Aktuálně jsem v 1. ročníku na BIK a rozhoduji se jestli po 1. semestru radši nepřejít na prezenční formu.

edit retag flag offensive close delete

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-10-28 17:30:55 +0100

Josef Kokeš gravatar image

updated 2015-10-28 17:31:54 +0100

Kombinovaná forma by svou náročností měla odpovídat prezenční formě - rozdíl by měl být jen v tom, že kombinovaná forma vychází vstříc studentům, kteří už někde pracují a nemohou chodit každý den do školy; tito studenti ovšem místo toho musí věnovat více úsilí samostudiu. Obsah předmětů je ale stejný a také zkoušky by měly být shodné.

Na vyhodnocení, které předměty jsou kritické, je ideální anketa hodnocení výuky, kde je u každého předmětu vidět, kolik na něm bylo studentů zapsaných a kolik jich nakonec úspěšně absolvovalo. Pohromadě to je vidět v aktuálním stavu vyplnění ankety, který zůstává z posledního semestru až do otevření ankety nové. Na srovnání průchodnosti stejného předmětu v BI a BIK je tam také vidět, že kombinovaní studenti nedostávají žádné výrazné úlevy, pokud jste však schopen se k samostudiu donutit, nemusíte si podle mě dělat ze slabších výsledků BIK studentů těžkou hlavu - problém je IMHO hlavně v tom, že většina kombinovaných studentů se k samostudiu nedonutí, zatímco prezenční studenty k tomu cvičící dokopou.

Ve druhém semestru jsou kritické zejména předměty BI(K)-PA2 a BI(K)-LIN. V PA2 je tradičně hlavní problém v časové náročností úloh, ale to možná mají kombinovaní studenti jinak - detaily vám řeknou cvičící tohoto předmětu. V LIN je problém hlavně ve zkoušce a tam rozdíly nebudou.

edit flag offensive delete publish link more

Your answer

Please start posting your answer anonymously - your answer will be saved within the current session and published after you log in or create a new account. Please try to give a substantial answer, for discussions, please use comments and please do remember to vote (after you log in)!

Add answer

[hide preview]

Stats

Asked: 2015-10-28 13:03:13 +0100

Seen: 266 times

Last updated: Oct 28 '15