Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

posted 2016-06-25 19:11:13 +0100

Souvisí to s harmonogramem a časovým plánem akademického roku. Například pro rok 2016 harmonogram ČVUT říká, že letní semestr končí 3.7.2016, z toho by měly vycházet časové plány jednotlivých fakult. FIT to interpretuje tak, že letní semestr končí až 30.9.2016, takže v zásadě by šlo skládat zkoušky i na podzim, jenže je to omezené tím, že zkouškové období končí 2.7.2016 (a to jen pro kombinovanou formu studia). Poslední dva odstavce časového plánu vás asi budou zajímat nejvíce - předposlední říká, že zápočty je nutné získat do konce výuky (ne do konce zkouškového období!) a zkoušky lze získat do konce zkouškového období. Praxe ukazuje, že zápočty se masově porušují a většinou je lze získat po celé zkouškové období; u zkoušek to neplatí, sice by teoreticky šlo studenta vyzkoušet i později, ale pokud vím, nepůjde výsledek zapsat do KOSu, takže z hlediska sledování studia jako kdyby zkouška vůbec složena nebyla.

Proč konkrétně je časový plán stanoven tak, jak je stanoven, nevím. To je spíš na dotaz na Zeptejte se děkana, dokonce mám pocit, že už v některém z dřívějších běhů padla a byla zodpovězena.

Souvisí to s harmonogramem a časovým plánem akademického roku. Například pro rok 2016 harmonogram ČVUT říká, že letní semestr končí 3.7.2016, z toho by měly vycházet časové plány jednotlivých fakult. FIT to interpretuje tak, že letní semestr končí až 30.9.2016, takže v zásadě by šlo skládat zkoušky i na podzim, jenže je to omezené tím, že zkouškové období končí 2.7.2016 (a to jen pro kombinovanou formu studia). Poslední dva odstavce časového plánu vás asi budou zajímat nejvíce - předposlední říká, že zápočty je nutné získat do konce výuky (ne do konce zkouškového období!) období!), a poslední, že zkoušky lze získat do konce zkouškového období. Praxe ukazuje, že zápočty se masově porušují a většinou je lze získat po celé zkouškové období; u zkoušek to neplatí, sice by teoreticky šlo studenta vyzkoušet i později, ale pokud vím, nepůjde výsledek zapsat do KOSu, takže z hlediska sledování studia jako kdyby zkouška vůbec složena nebyla.

Proč konkrétně je časový plán stanoven tak, jak je stanoven, nevím. To je spíš na dotaz na Zeptejte se děkana, dokonce mám pocit, že už v některém z dřívějších běhů padla a byla zodpovězena.

Souvisí to s harmonogramem a časovým plánem akademického roku. Například pro rok 2016 harmonogram ČVUT říká, že letní semestr končí 3.7.2016, z toho by měly vycházet časové plány jednotlivých fakult. FIT to interpretuje tak, že letní semestr končí až 30.9.2016, takže v zásadě by šlo skládat zkoušky i na podzim, jenže je to omezené tím, že zkouškové období končí 2.7.2016 (a to jen pro kombinovanou formu studia). Poslední dva odstavce časového plánu vás asi budou zajímat nejvíce - předposlední říká, že zápočty je nutné získat do konce výuky (ne do konce zkouškového období!), a poslední, že zkoušky lze získat do konce zkouškového období. Praxe ukazuje, že zápočty se masově porušují a většinou je lze získat po celé zkouškové období; u zkoušek to neplatí, sice by teoreticky šlo studenta vyzkoušet i později, ale pokud vím, nepůjde výsledek zapsat do KOSu, takže z hlediska sledování studia jako kdyby zkouška vůbec složena nebyla.

Proč konkrétně je časový plán stanoven tak, jak je stanoven, nevím. To je spíš na dotaz na Zeptejte se děkana, dokonce mám pocit, že už v některém z dřívějších běhů padla padl a byla zodpovězena.byl zodpovězen.