Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

posted 2016-02-28 22:09:20 +0100

Ahoj,

tento rok jsem poprvé na FITu. Na programování jsem si poprvé sáhl v PA1 (a PS1) a taky jsem trpěl. Většina lidí se bavila o rozšířeném Euk(e)lidově algoritmu a dalších "efektivních algoritmech", zatímco já jsem se trápil s int ** pole. Nebo to snad bylo int * pole? Pomoc!

Jednou jsem se ze srandy zeptal starších studentů, jak to mohli dát. A jejich odpověď?

Bakalář není vůbec těžkej, akorát je to hodně (hodně) práce.

Začal jsem chodit na víc cvičení, odnikud mě nevyhodili (dokonce byli rádi, že někdo přišel). Častěji jsem se ptal a vždycky mi rád cvičící napověděl. Dobrovolně jsem chodil k tabuli, aniž bych věděl, co mám dělat a učitelé mě vždycky navedli. A začal jsem tomu trochu rozumět. Čím víc jsem tomu rozuměl, tím víc mě to bavilo. Přestalo mě zdržovat počítání hvězdiček. Vlastně mě přestalo zdržovat kódování a začal jsem konečně přemýšlet o programování a algoritmech (to tě nemělo odradit).

Doporučil bych se podívat i na "lifestyle". Na gymplu jsem měl těžké deprese a problémy s motivací, protože toho bylo hodně (snad ještě víc než na fitu) a v druháku jsem měl skoro 300 zameškaných hodin (o kterých rodiče samozřejmě nevěděli). Musel jsem toho udělat fakt hodně, abych se z té střední vůbec dostal. Sporty, správné stravování, hobby, které tě baví (klidně hry, umění, tanec, cokoliv) - všechno se počítá.

Nic dalšího mě nenapadá, kdyby něco, tak mi napiš mail ([email protected]). Problémy s motivací jsou fakt na houby a rád bych ti pomohl.