Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

posted 2015-10-11 22:17:37 +0100

Prvák je opravdu dost o učení. V prváku je na studenty kladen největší tlak, zaprvé proto, protože je potřeba je během několika málo měsíců vtáhnout do světa IT, programování, atd. i když to ten člověk nikdy nedělal. Není to lehký. Za druhé je to proto, aby se trošku pročistily řady od těch, co by to stejně dřív nebo později vzdali.

Pokud jsi v prváku, tak bys měl vědět, že s každým dalším rokem je to snažší. Budeš mít čím dál tím míň domácích úkolů. Míň matiky. Míň progtestu. Já osobně jsem se naposled nadřel někdy v půlce druháku. Časem jsem se naučil, jak efektivně využívat pravidel fakulty ve svůj prospěch, nedělat toho zbytečně moc a odnést si jenom to, co považuju za důležité pro mě a přitom splnit všechny podmínky. Nejedu na Ačka, jedu na efektivitu využitého času. Vedle školy normálně pracuju a poslední dobou víc pracuju než hrotím školu. Jsem teď na FITu 4. rok.

Neboj, zlepší se to. Je toho pro tebe hodně nového a hodně se toho po tobě chce, ale to je život. Já v prváku zhubnul 10 kilo, jak jsem byl vystreslej. Na druhou stranu jsem se ale díky tomu naučil time-management, zvládat stres a i programovat :D (a taky jsem poznal efekty dlouhodobého stresu).

Držím palce